cookiegerma.blogg.se

Uf ithenticate
Uf ithenticate






uf ithenticate

Applications of ultrasound in food technology. Ultrases: Gıda mühendisliğinde ısıl olmayan teknolojiler, Ed.: Baysal, T., İçier, F., Nobel, Ankara, pp: 197-218. Food and Bioprocess Technology, 2:263-270. Influence of ultrasound on freezing rate of immersion-frozen apples. Journal of Food Processing and Preservation, 40(4):583-592. Frying of potato strips pretreated by ultrasoundassisted air-drying. Valorization of Citrus limon residues for the recovery of antioxidants: Evaluation and optimization of microwave and ultrasound application to solvent extraction. Dahmoune, F., Boulekbache, L., Moussi, K., Aoun, O., Spigno, G.A novel dehydration technique for carrot slices implementing ultrasound and vacuum drying methods. Mechanisms, techniques, combinations, protocols and applications. Ultrasound assisted extraction of food and natural products. Chemat, F., Rombaut, N., Sicaire, A.G., Meullemiestre, A., Fabiano-Tixier, A.S.Applications of ultrasound in food technology: Processing, preservation and extaction. Journal of Food Engineering, 110:200-207. Food process innovation through new technologies: Use of ultrasound. LWT- Food Science and Technology, 69:197202. Effects of electrical and sonication pretreatments on the drying rate and quality of mushrooms.

uf ithenticate

Ultrasound as pretreatment for drying garlic slices in microwave and convective dryer. Bozkir, H., Rayman Ergün, A., Tekgül, Y.Development of new ultrasonic– solvent assisted method for determination of trans-resveratrol from redgrapes: Optimization, characterization, antioxidant activity (ORAC assay). Babazadeh, A., Taghvimi, A., Hamishehkar, H.The ultrasonic processing of dairy products- an overview. Ashokkumar, M., Bhaskaracharya, R., Kentish, S., Lee, J., Palmer M.Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 57(1):109-128. Use of ultrasounds in the food industry– methods and effects on quality, safety, and organoleptic characteristics of foods: A review. Arvanitoyannis, I.S., Kotsanopoulos, K.V.The use of ultrasound for the inactivation of microorganisms and enzymes: Ultrasound in food processing, Ed.: Villamiel, M., Garcia-Perez, J.V., Montilla, A., Carcel, J.A., Benedito, J., United Kingdom, pp: 258-287. Effect of ultrasound-assisted osmotic dehydration pretreatment on the convective drying of strawberry. Amami, E., Khezami, W., Mezrigui, S., Badwaik, L.S.Ultrasound assisted extraction of phenolic compounds from peaches and pumpkins. Altemimi, A., Watson, D.G., Choudhary, R., Dasari, M.R.Emulsification by ultrasound: drop size distribution and stability. Abismail, B., Canselier, J.P., Wilhelm, A.M., Delmas, H.Bu derlemede ultrases sisteminin prensipleri açıklanmış ve ultrases uygulamalarının meyve ve sebze işlemedeki etkileri özetlenmiştir. Ultrases uygulamalarının, gıda endüstrisine kurutma, enzim inaktivasyonu, filtrasyon, dondurma, ekstraksiyon, mikrobiyal inaktivasyon, emülsiyon üretimi gibi pek çok alanda önem arz ettiği anlaşılmaktadır. Son zamanlarda, ultrases uygulamaları ve gıda bileşenleri üzerindeki etkileri, gıda işleme ve muhafazasındaki gelecek vadeden etkileri nedeniyle araştırmalar arasında hayli ilgi çekmektedir. Ultrases, insan işitme aralığının üst sınırına yakın, yüksek frekanslı ses dalgalarından oluşur. Ultrases uygulamaları, ısıl işlemlerin olumsuz etkilerinden kaçınmanın ve gıdaların muhafazasının ilginç bir alternatif yoludur. Tüketicilerin taze ve doğal gıda ürünlerine olan talebi göz önüne alındığında, ısıl olmayan muhafaza teknikleri geniş ilgi görmektedir. Bununla birlikte, bu uygulamalar yüksek sıcaklık ve uzun süre gerektirmesi bakımından gıdaların lezzet, tat, renk, tekstür besin değeri ve duyusal özelliklerinde değişikliklere neden olabilmektedir. Isıl işlemler gıdaların işlenmesinde ve muhafazasında kullanılan en geleneksel ve yaygın yöntemlerdir.








Uf ithenticate